Alle børn fortjener at gå i skole. De har ret til uddannelse og trives i skolens faglige og sociale fællesskaber. AV1-robotten giver eleverne mulighed for at deltage i undervisningen, lære af deres egne lærere og holde kontakten med deres venner i skolen.
Kontakt os"AV1 ændrer den pædagogiske praksis og fremmer inklusion, giver bedre skoleresultater og lysere fremtidsudsigter for elever, der er i fare for at blive ekskluderet."
“Med AV1's hjælp lykkedes det en elev at vende 100 % fravær i efteråret i anden klasse til næsten 100 % fremmøde i foråret.”
“Hvor ville hun være i dag, hvis hun ikke havde fået AV1, da hun gik i sjette klasse? Hvordan det ville have påvirket hende ikke at kunne deltage i så lang tid, er et spørgsmål, jeg ofte tænker på.”
Angst for skolegang, somatisk sygdom eller andre udfordringer kan føre til alvorligt skolefravær. Når en elev er fraværende fra skolen, skal skolelederen hurtigst muligt og senest efter 15 dage vurdere, om eleven har behov for sygeundervisning. Du kan finde materiale til formidling af fraværsreglerne i folkeskolen og viden om, hvornår I på skolen skal reagere på elevers fravær her.
Sygeundervisning kan være ressourcekrævende og vanskelig at organisere. Med AV1 kan skolerne sikre, at eleverne har forbindelse til deres klasseværelse og kendte lærer samme dag uden behov for yderligere tilpasning. Et hurtigt tiltag kan være afgørende for at reducere risikoen for mere alvorligt eller langvarigt fravær.
AV1 hjælper elever med fravær med at blive inkluderet i undervisningen og trives i skolens faglige og sociale fællesskaber. På den måde kan vi hjælpe elever med bekymrende fravær tilbage til skolen.
Børn og unge i kræftbehandling kan bevare den sociale og faglige kontakt til deres skoleklasse ved at gå i skole hjemmefra ved hjælp af robotteknologi. Det viser et forskningsprojekt med støtte fra Børnecancerfonden.
Når børn og unge rammes af kræft, går det ofte ud over deres skolegang og fællesskabet med deres klassekammerater. Deres faglige udvikling kan gå i stå, og de kan føle sig ensomme.
Resultaterne fra projektet er gode. De viser, at telepresence-robotter kan hjælpe til at bygge bro mellem det syge barn og klassen. Det giver barnet mulighed for at vedligeholde sin plads i klassen til trods for fysisk afstand, fortæller Mette Weibel.
11-årige Tirsah er en af de elever, der har deltaget i et forskningsprojekt på Rigshospitalet, og som sammen med sin skole og sit hjem deler sine erfaringer med Kræftens Bekæmpelse.
Tirsahs mor Helena mener, at robotten har gjort det nemmere for Tirsah at vende tilbage til skolen og starte i 5. klasse efter hendes kræftforløb.
For eksempel har de fået nyt klasseværelse i 5. klasse. Det har hun set via robotten. Der er også kommet en ny pige i klassen, og hende har hun også først mødt via robotten. Hun har fået en følelse af at være med, selv om hun ikke kunne være der selv.
I løbet af de sidste fem år har Göteborg stad i Sverige implementeret AV1 for at reducere problematisk skolefravær og nå ud med uddannelse til elever, der ikke er fysisk til stede i skolen. 20 robotter har været i brug til over 150 elever:
For elever med problematisk skolefravær ser vi en succesrate på omkring 60-65%. For elever med somatisk sygefravær ser vi, at omkring 90 procent af interventionerne er vellykkede, så vi vurderer, at vi har en samlet succesrate på omkring 70 procent.
Læs mere her om, hvordan kommuner bruger AV1 til at hjælpe elever med at vende tilbage til skolen og øge fremmøde.
Spørg os om AV1 til din skole eller kommune